Home / Vijesti / Darka roditelji daju na odvikavanje, ali nemaju novca za to!

Darka roditelji daju na odvikavanje, ali nemaju novca za to!

Pjevačevi roditelji Milan i Branka svjesni su da je njihov sin u ozbiljnom problemu, da je zavisan i spremni su na sve da mu pomognu.

Nakon što je prije dvije nedjelje jedva preživio tešku saobraćajnu nesreću, kada je, kako se navodi, pod dejstvom alkohola i droge sletio sa puta, Lazićevi otac i majka shvatili su da im je sin u problemu. Posebno ih je pogodilo kada su čuli da je Darko u bolnici od doktora tražio kokain, kao i da je jedan od dilera pokušao da dođe do pjevačeve sobe na intenzivnoj njezi u KBC Zemun.

– Milana i Branku je dotuklo kada su čuli da je Darko tražio drogu i shvatili su da je u ozbiljnom problemu. Čim ga puste na kućno liječenje za nekih mjesec dana, oni će, po savjetu ljekara, razgovarati s njim i nagovoriti ga da krene na liječenje i da batali kokain, ali i alkohol. To je veoma težak proces, mora da se uključi cijela porodica, da zavisniku pruži maksimalnu podršku i bezuslovnu ljubav, ali i snagu, jer će on često upadati u krize – kaže izvor blizak pjevaču i dodaje da su Milan i Branka već razgovarali i sa stručnjacima.

– Čuli su za nekoliko dobrih psihoterapeuta koji rade sa zavisnicima i koji su im iznijeli kako izgleda proces liječenja i rekli da je podrška porodice veoma važna, pa su i oni spremni da idu na terapiju. Darko će se lakše izboriti s problemom ukoliko oni budu uz njega. Jedini problem roditeljima jeste što nemaju dovoljno finansijskih sredstava da plate to, ali mnoge kolege i prijatelji njihovog sina spremni su da pomognu. Liječenje se sastoji od tri faze, a sve vrijeme je uključen rad s psihoterapeutom – priča izvor.

S obzirom na to da je Lazić drogu često konzumirao u kombinaciji s alkoholom, što dovodi do još veće opasnosti po cijeli organizam, stručnjak ističe da je izuzetno bitno raditi i na tom polju i da mora da batali piće.

– Sam po sebi alkohol je štetan, posebno u velikim količinama. Ukoliko ga je Darko konzumirao s drogom, njegov organizam je već pretrpio velike traume. Ta kombinacija dovodi do oštećenja kardiovaskularnog sistema – pojave aritmija i povećava se mogućnost srčanog udara, javljaju se respiratorni problemi, neurološki problemi koji dovode do moždanog udara, stomačni problemi – završava izvor.

(Republika.rs)

 

About admin

Check Also

Išao sam u Njemačku, 3 mjeseca radio na crnjaka da nešto zaradim, da meni i supruzi poboljšam život. 3 mjeseca nisam bio sa ženom, jedva sam čekao da…

Išao sam u Njemačku, 3 mjeseca radio na crnjaka da nešto zaradim, da meni i ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *