Home / Vijesti / Darka roditelji daju na odvikavanje, ali nemaju novca za to!

Darka roditelji daju na odvikavanje, ali nemaju novca za to!

Pjevačevi roditelji Milan i Branka svjesni su da je njihov sin u ozbiljnom problemu, da je zavisan i spremni su na sve da mu pomognu.

Nakon što je prije dvije nedjelje jedva preživio tešku saobraćajnu nesreću, kada je, kako se navodi, pod dejstvom alkohola i droge sletio sa puta, Lazićevi otac i majka shvatili su da im je sin u problemu. Posebno ih je pogodilo kada su čuli da je Darko u bolnici od doktora tražio kokain, kao i da je jedan od dilera pokušao da dođe do pjevačeve sobe na intenzivnoj njezi u KBC Zemun.

– Milana i Branku je dotuklo kada su čuli da je Darko tražio drogu i shvatili su da je u ozbiljnom problemu. Čim ga puste na kućno liječenje za nekih mjesec dana, oni će, po savjetu ljekara, razgovarati s njim i nagovoriti ga da krene na liječenje i da batali kokain, ali i alkohol. To je veoma težak proces, mora da se uključi cijela porodica, da zavisniku pruži maksimalnu podršku i bezuslovnu ljubav, ali i snagu, jer će on često upadati u krize – kaže izvor blizak pjevaču i dodaje da su Milan i Branka već razgovarali i sa stručnjacima.

– Čuli su za nekoliko dobrih psihoterapeuta koji rade sa zavisnicima i koji su im iznijeli kako izgleda proces liječenja i rekli da je podrška porodice veoma važna, pa su i oni spremni da idu na terapiju. Darko će se lakše izboriti s problemom ukoliko oni budu uz njega. Jedini problem roditeljima jeste što nemaju dovoljno finansijskih sredstava da plate to, ali mnoge kolege i prijatelji njihovog sina spremni su da pomognu. Liječenje se sastoji od tri faze, a sve vrijeme je uključen rad s psihoterapeutom – priča izvor.

S obzirom na to da je Lazić drogu često konzumirao u kombinaciji s alkoholom, što dovodi do još veće opasnosti po cijeli organizam, stručnjak ističe da je izuzetno bitno raditi i na tom polju i da mora da batali piće.

– Sam po sebi alkohol je štetan, posebno u velikim količinama. Ukoliko ga je Darko konzumirao s drogom, njegov organizam je već pretrpio velike traume. Ta kombinacija dovodi do oštećenja kardiovaskularnog sistema – pojave aritmija i povećava se mogućnost srčanog udara, javljaju se respiratorni problemi, neurološki problemi koji dovode do moždanog udara, stomačni problemi – završava izvor.

(Republika.rs)

 

About admin

Check Also

Aleksandra Subotić se obratila novinarima, sad joj se svi smiju! Nepismena!

Aleksandra Subotić izbačena je iz Zadruge nakon sramnog nasilničkog ponašanja. Aleksandra nakon izbacivanja nije dala ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *