Home / Vijesti / DOŠLA U JUTARNJI I REKLA KAKO IMA DOKTORAT, A NIKO NEĆE DA JE ZAPOSLI: A onda je JOVANA iznenadila!

DOŠLA U JUTARNJI I REKLA KAKO IMA DOKTORAT, A NIKO NEĆE DA JE ZAPOSLI: A onda je JOVANA iznenadila!

Sonja Pajić nedavno je bila gošća u jutarnjem programu kod Jovane i Srđana.

Naime, ona je bila vukovac u osnovnoj i gimnaziji. Sa 23 godine diplomirala je španski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, objavljivala je naučne radove, usavršavala se u Americi i u Rusiji, radila je na fakutetu u Španiji.

Doktorirala je i danas ima 32 godine. Postala je majka i vratila u Srbiju, ali posla za nju nema jer je prekvalifikovana, piše “Pulsonline.rs”.

1

– Nažalost, sve što ste naveli je tačno. Kada sam diplomirala odmah sam upisala doktorske studije i trudila sam se da nađem posao, pošto sam bila stipendista fonda za mlade talente Srbije i stipendista ministarstva prosvjete i sporta Srbije i željela sam odmah da radim, jer je država uložila u mene i željela sam ovde da ostanem. Otišla sam odmah u osnovnu školu, tamo sam željela da radim, ali sam se susrela sa relnošću – rekla je ona i dodala da je odbijena iako je doktorirala.

Dostavila je CV,a direktorka škole joj je jasno rekla da njihovoj školi ne treba doktorant, već neko ko će da se usavršava:

1

– Priča je bila takva da su oni zapravo već imali nekoga. Pošto u Srbiji, nažalost, konkurs je formalna stvar. Obično je neko već tu, a oni traže konkurs za tu osobu. Tako da oni koji žele da rade, su na neki način diskvalifikovani, jer prvo se nađe osoba, a onda se raspiše konkurs – rekla je ona, napominjući da nije svuda tako.

Na isti slučaj je naišla u Bečeju, a poslije razočarenja dobila je priliku da radi kao lektor u Španiji, ali je ipak odlučila da se vrati u Srbiju.
Sonja je navela kako je sada odlučila da sve objavi u medijima.

– Bila sam previše optimistična i naivna, jer sve mi je išlo kako treba. Vjerovala sam da ću uspeti, ali nažalost tu su opet krenuli problemi – rekla je ona, a potom otkrila da je u periodu od tri-četiri godine doživjela nepravdu koja ju je veoma dotukla:

– Konkurisala sam za posao asistenta za španski jezik na Filozofskom fakultetu u Univerzitetu u Novom Sadu, sve uslove sam ispunjavala, imala naučne radove, ali bila je primljena gospođa koja je studirala tačno 20 godine i u 45. godini počela da radi kao asistent, a da ne pominjem da sam ja tada imala 28 godine. Desila se totalno apsurdna situacija i niko ne može da vjeruje kada mu ispričam sve ovo – rekla je ona.

Slučaj je završio na sudu koji je trajao tri godine, poslije čega je konačno dokazala da je u pravu i da ima sve dokaze crno-na bijelo, ali u vremenu dok je dokazivala daje u pravu, konkurs je prošao.

2

Kada je Jovana saslušala njenu priču, rekla joj je:

– Da li biste radili kod nas na televiziji? Da li bi vam predstavljao problem da putujete? Provjerićemo da li postoji radno mjesto kod nas da ostanete pa da ostanete da se dogovorimo – rekla je ona, a Sonja se zahvalila:

– Hvala vam, bilo bi mi veoma drago! Ako mogu kvalitetno da doprinesem ovoj kompaniji, zašto da ne – rekla je ona, a Jovana joj je poručila da je zadovoljstvo obostrano.

Novi.ba

About admin

Check Also

“Ginekolozi, da li su to doktori ili proklete ubice?”

Ginekolozi, da li su to doktori ili proklete bezdušne ubice!?? Imam samo 22 godine i ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *