Home / Vijesti / DOŠLA U JUTARNJI I REKLA KAKO IMA DOKTORAT, A NIKO NEĆE DA JE ZAPOSLI: A onda je JOVANA iznenadila!

DOŠLA U JUTARNJI I REKLA KAKO IMA DOKTORAT, A NIKO NEĆE DA JE ZAPOSLI: A onda je JOVANA iznenadila!

Sonja Pajić nedavno je bila gošća u jutarnjem programu kod Jovane i Srđana.

Naime, ona je bila vukovac u osnovnoj i gimnaziji. Sa 23 godine diplomirala je španski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, objavljivala je naučne radove, usavršavala se u Americi i u Rusiji, radila je na fakutetu u Španiji.

Doktorirala je i danas ima 32 godine. Postala je majka i vratila u Srbiju, ali posla za nju nema jer je prekvalifikovana, piše “Pulsonline.rs”.

1

– Nažalost, sve što ste naveli je tačno. Kada sam diplomirala odmah sam upisala doktorske studije i trudila sam se da nađem posao, pošto sam bila stipendista fonda za mlade talente Srbije i stipendista ministarstva prosvjete i sporta Srbije i željela sam odmah da radim, jer je država uložila u mene i željela sam ovde da ostanem. Otišla sam odmah u osnovnu školu, tamo sam željela da radim, ali sam se susrela sa relnošću – rekla je ona i dodala da je odbijena iako je doktorirala.

Dostavila je CV,a direktorka škole joj je jasno rekla da njihovoj školi ne treba doktorant, već neko ko će da se usavršava:

1

– Priča je bila takva da su oni zapravo već imali nekoga. Pošto u Srbiji, nažalost, konkurs je formalna stvar. Obično je neko već tu, a oni traže konkurs za tu osobu. Tako da oni koji žele da rade, su na neki način diskvalifikovani, jer prvo se nađe osoba, a onda se raspiše konkurs – rekla je ona, napominjući da nije svuda tako.

Na isti slučaj je naišla u Bečeju, a poslije razočarenja dobila je priliku da radi kao lektor u Španiji, ali je ipak odlučila da se vrati u Srbiju.
Sonja je navela kako je sada odlučila da sve objavi u medijima.

– Bila sam previše optimistična i naivna, jer sve mi je išlo kako treba. Vjerovala sam da ću uspeti, ali nažalost tu su opet krenuli problemi – rekla je ona, a potom otkrila da je u periodu od tri-četiri godine doživjela nepravdu koja ju je veoma dotukla:

– Konkurisala sam za posao asistenta za španski jezik na Filozofskom fakultetu u Univerzitetu u Novom Sadu, sve uslove sam ispunjavala, imala naučne radove, ali bila je primljena gospođa koja je studirala tačno 20 godine i u 45. godini počela da radi kao asistent, a da ne pominjem da sam ja tada imala 28 godine. Desila se totalno apsurdna situacija i niko ne može da vjeruje kada mu ispričam sve ovo – rekla je ona.

Slučaj je završio na sudu koji je trajao tri godine, poslije čega je konačno dokazala da je u pravu i da ima sve dokaze crno-na bijelo, ali u vremenu dok je dokazivala daje u pravu, konkurs je prošao.

2

Kada je Jovana saslušala njenu priču, rekla joj je:

– Da li biste radili kod nas na televiziji? Da li bi vam predstavljao problem da putujete? Provjerićemo da li postoji radno mjesto kod nas da ostanete pa da ostanete da se dogovorimo – rekla je ona, a Sonja se zahvalila:

– Hvala vam, bilo bi mi veoma drago! Ako mogu kvalitetno da doprinesem ovoj kompaniji, zašto da ne – rekla je ona, a Jovana joj je poručila da je zadovoljstvo obostrano.

Novi.ba

About admin

Check Also

SEĆATE SE ALBANCA KOJI JE LOMIO KRST NA SRPSKOM MANASTIRU: Stigla ga je strašna sudbina, a zbog njega se Albanci plaše da se približe pravoslavnim svetinjama!

Alem Kurti, koji je lomio krst na srpskom manastiru na Kosovu pre 14 godina, umro ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *