Home / Savjeti / Evo šta kažu stručnjaci šta je bolje,unutrašnja toplota ili izolacija

Evo šta kažu stručnjaci šta je bolje,unutrašnja toplota ili izolacija

Vrlo često se polemiše o tome da li je bolje raditi termoizolaciju kuće, odnosno spoljašnjih zidova, s vanjske strane ili s unutrašnje strane.

Stručnjaci tu nemaju dilemu. Savjetuju izolaciju sa spoljašne strane.

A, evo i iz kojih razloga:

1. Prvi i najvažniji razlog je taj jer može da se javi kondenz u stambenom objektu ukoliko se izoluju svi zidovi s unutrašnje strane. A, to je zaista ozbiljan problem, prenosi “Fokus“…

2. Gubitak prostora.

3. Ukoliko je objekat već završen, u slučaju postavljanja unutrašnje termoizolacije, morali bi da ponovo izmještamo sve utikače i prekidače iz zidova. Svako kačenje o tako izolovan zid, naprimjer slike, vješalice i slično, morali bi koristiti puno duže tiple, a i dalje ne bi bili sigurni da će oni držati kako treba. Tu su i jači fizički udari o zid usljed kojih će najvjerovatnije doći do oštećenja zida.

4. Grijanje takvog zida, koji akumuliše toplotnu energiju, bilo bi onemogućeno u slučaju unutrašnje izolacije. A, energija koja se akumuliše u zid je itekako važna kada je grijanje stambenih prostora u pitanju.

Izolaciju sa unutrašnje strane stručnjaci savjetuju samo za stambene zgrade ili ako je u pitanju izolacija plafona. Kada je u pitanju unutrašnja izolacija plafona, stručnjaci savjetuju korištenje što debljeg stiropora, naravno ukoliko to dimenzije odnosno visina prostorije dozvoljava.

haber.ba

About admin

Check Also

Moj profesor informatike mi je rekao da ostanem poslije časa da mi nešto kaže…

Imam 16 godina i prvi školski dan sam ostala u velikom šoku. Moj profesor informatike ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *