Home / Vijesti / Kit je danima cvilio jer je bio zaglavljen između stijena, a kada je ovaj čovjek naišao desilo se ovo (VIDEO)

Kit je danima cvilio jer je bio zaglavljen između stijena, a kada je ovaj čovjek naišao desilo se ovo (VIDEO)

Kitovi zaista zauzimaju posebno mjesto u srcima ljubitelja životinja. Oni su lijepi, ekstremno inteligentni i mogu komunicirati jedni sa drugima. Oni su na vrhu lanca ishrane, no ponekad mogu doći u situaciju u kojoj su nemoćni, poput ove koju je doživio jedan kit. Srećom, brza akcija njegovog spasioca ga je spasila.

2015. godine ovaj kit je zapeo između stijena u moru. Tako je proveo narednih par sati i što je vrijeme više odmicalo njegovo stanje se pogoršavalo. Vjerovali ili ne, kit nije mogao prestati plakati. Nažalost spasioci su prekasno čuli njegov plač, iako je još bilo vremena za spašavanje.

Odmah su ga pokrili dekama kako bi ga zaštitili od sunca. Bilo je teško pomaknuti je s mjesta na kojem se nalazila. Iako se uplašila i počela ubrzano disati, znala je da su oni tu da joj pomognu, a ne povrijede. Stijene su bile suviše oštre, te je postojala mogućnost da će je svu izgrebati. Jedino što su spasioci mogli uraditi jeste održavati je mokrom i štititi od sunca. Konačno je nakon 8 sati zarobljenosti, mogla slobodno plivati u vodi.

Da je morala još ostati u tako teškom stanju, vjerovatno ne bi preživjela. Ovi spasioci su zaista pravi heroji. Pogledajte video sa sretnim završetkom u nastavku.

Ovi spasioci su zaslužili da se o njima čuje. Ne zaboravite podijeliti video sa onima koji vole životinje.

Izvor: virealno.com

Procitajte dodatnu ispovjest:

Ispovjest: 10 godina smo pokusavali da dobijemo bebu, svako vece stavljala sam mlaku oblogu na…

10 godina smo pokušavali da dobijemo bebu, svako vece stavljala sam mlaku oblogu na muzeva jaja….

muz je vodio zdravu ishranu, bavio se sportom da bi imao sposobno telo i zdravi spermatozoidi, ali opet ništa.

Na kraju som se odlučili da posvojimo jedn devojčicu. Nakon par godina “borbe” uspeli smo, bilo je sve idilično nepune dve godina nakon toga, a tada smo saznači da naša osvojena ćerka ima urođenu i tešku bolest srca.

Bilo je potrebno jako mnogo novca da se da za operaciju i opet doktori nisu davali 100% sigurnosti da će doživeti 18 godina.

Zbog toga smo ja i moj muž odlučili da tu devojčicu iako smo je zavoleli kao svoju vratimo u sirotište. Evo već 4 godine nakon toga ponovo pokušavamo da osvojimo neku drugu devojčicu, ali bezuspešno.

U međuvremenu je naša devojčica na žalost pre 4 meseca preminula. Iako je bila na “teretu” države nisu skupljena potrebna sredstva za operaciju u Francuskoj :(… Možda da je nismo vraćali i da smo uložili ovu našu ušteđevinu,

MOŽDA bi i ona bila živa a i mi sretni sa njom… neko je mene i muža gadno prokleo, prešli smo 40-e i naša nada i vera da ćemo se ostvariti kao roditelji sve je manja ??

About admin

Check Also

Još jedan gubitak: Zoricu Brunclik slomila je iznenadna Šabanova smrt, a sada je uslijedila još jedna tragedija! Pjevačica neutješna! (FOTO)

Pjevačici narodne muzike Zorici Brunclik preminuo je nedavno rođeni brat Ljubivoje, potvrdio je njen suprug ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *