Home / Vijesti / LUDILO BOŠKA I ĐILASA! HULIGANSKI NAPAD NA RTS! Upali u zgradu, polomili vrata, gađali policiju kamenicama! Žandarmerija mirno udaljila sve demonstrante, novinari i zaposleni oslobođeni (KURIR TV)

LUDILO BOŠKA I ĐILASA! HULIGANSKI NAPAD NA RTS! Upali u zgradu, polomili vrata, gađali policiju kamenicama! Žandarmerija mirno udaljila sve demonstrante, novinari i zaposleni oslobođeni (KURIR TV)

Grupa demonstranata predvođena Boškom Obradovićem i Draganom Đilasom upala je nasilno u zgradu RTS tokom protesta opozicije u Beogradu! Oni su odgurnuli obezbeđenje, razbili vrata i okupirali prostorije RTS. Potom su odbijali molbe policijskih snaga da napuste zgradu!

Žandarmerija je u zgradi, i bez upotrebe sile, udaljila jednog po jednog demonstranta iz zgrade, pa i Obradovića i Đilasa koji su odbijali da odu.

I ministar Stefanović potvrdio je da su svi izvedeni iz zgrade, i to mirnim putem
Zgrada je ponovo u rukama radnika i zaposlenih na RTS – kazao je ministar.

Povodom ovog incidenta sutra će se u 12 sati naciji obratiti i predsednik Vučić.

Policija je napravila živu ogradu ispred RTS i ne dozvoljava učesnicima protesta da uđu u zgradu.

Svi učesnici protesta okupljeni su ispred ulaza u Aberdarevoj ulici.

Neki od njih su pokušali ponovo da uđu, ali im nije dozvoljeno.

Inače, jedno lice je privedeno, jer je fizički napalo policajca!

Sve vreme, zbog nasilništva opozicije, novinari i zaposleni bili su zarobljeni u zgradi RTS.

Boško Obradović, lider Dveri, pozivao je građane da uđu u zgradu RTS, verovatno inspirisan današnjim događajima iz Tirane, kada su Albanci napravili haos i krenuli da uđu u zgradu Raminog kabineta nasilno, pa je policija morala da reaguje i spreči haos u državi!

Lider Dveri sve vreme pozivao je na nemire, a tu je i Dragan Đilas, lider opozicije koji se žustro raspravljao i brecao se na urednike RTS.

 

1 / 4 Foto: Sonja Spasić

 

Obradović je tražio da se uživo uključi u program RTS, i zahtevao da bez toga neće napustiti zgradu. Tu je bila i organizatorka protesta Jelena Anasonović, ali i političari iz opozicije: Zoran Lutovac, Marko Bastać, Marinika Tepić.

 

Obradović je rekao da su svi ulazi u RTS otvoreni i pozvao građane da se okupe oko RTS u Takovskoj i poručio da će “večeras” osloboditi RTS.

 

– Razići se nećemo, bićemo ovde sve dok nam se ne omogući da se uključimo u program. Šta je problem da nas puste da gostujemo dva minuta Dnevniku – rekao je Obradović.

 

1 / 5 Foto: Sonja Spasić

 

Obradović je u hodniku zgrade RTS razgovarao sa policajcem, koji mu je rekao da neće biti primenjena sila, ali da takvo njihovo ponašanje nije prihvatljivo.

Policijski komandant je u razgovoru sa Draganom Đilasom i Obradovicem tražio da napuste zgradu RTS, što su oni odbili.

 

Demonstranti su i izlepili prostorije zgrade.

 

foto: Printscreen

U zgradi su i pripadnici Pokreta ujedinjenih fantoma, koji nose fantomke, i kao da čekaju da naprave haos, javlja izvor sa lica mesta opisujući situaciju vrlo napetom!

 

foto: Printscreen

 

Maskirani “fantomi” su inače zdušno uz Dragana Đilasa, pa ne čudi što su tu da podrže haos koji je napravljen u zgradi državne televizije.

 

foto: Printscreen

Policijska ekipa specijalaca brzo je reagovala i krenula da spreči haos, javlja reporter sa lica mesta.

 

Oni su zamolili demonstrante da napuste zgradu, što su ovi odbili.

 

Na policiju su demonstranti ranije bacali i kamenice, a pre ulaska u zgradu demonstranti su bacali jaja na zgradu RTS!

 

Vrata na zgradi državne televizije su polomljena!

 

foto: KurirSTEFANOVIĆ: Država će reagovati

foto: Printscreen

 

– Danas se dogodilo nasilje. Vođe protesta su poveli svoje pristalice u RTS, demolirali su ulaz. Pretili su novinarima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

– Pozivam one građane koji su nasilno ušli u RTS da se mirno raziđu. Hoću da podsetim da kada je Đilas zarađivao milione u saradnji sa RTS, onda im je RTS bio dobar. Država će reagovati. Svako ko je nasilno ušao u RTS će odgovarati. Očigledno kada nema argumenata i kada vas narod ne pridržava onda pribegavate nasilju – kazao je on na vanrednoj konferenciji za novinare.

REAKCIJE

 

 

Mihajlovićeva osudila upad lidera Saveza za Srbiju u RTS

 

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, osudila je nasilni upad jednog od lidera Saveza za Srbiju, Boška Obradovića i grupe demonstranata u zgradu RTS-a tokom večerašnjeg protesta u Beogradu.

 

“Jedno su građanski protesti i mirno iskazivanje nezadovoljstva, a nasilje, upadi u televizije i pretnje njihovim zaposlenima su nešto sasvim drugo. Činjenica da je incidente predvodio jedan od lidera Saveza za Srbiju najbolje govori o tome koja je njihova politika”, kaže Mihajlovićeva.

 

Ona je podsetila da, dok su građani mirno iskazivali nezadovoljstvo, opozicioni političari krili su se iza protesta.

 

 

Vulin: Ovo rade kriminalci

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da upad dela demonstranata i lidera SzS u RTS predstavlja nasilje, a ne politiku.

 

On je rekao da će država raditi svoj posao, “Nema nasilja, nema sile, samo zakon koji važi za sve”, rekao je Vulin.

 

On je istakao da ovo nije politika, već da su u pitanju siledžije.

 

“Ovo rade kriminalci i fašisti, ovo nije politika, ovo je nasilje”, ukazao je Vulin.

 

Jovičić: Vlast se dobija poverenjem na izborima

 

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić najoštrije je osudio nasilje koje su večeras “takozvani lideri takozvanog Saveza za Srbiju” izazvali sa samo jednim ciljem – da destabilizuju državu i institucije i izazovu strah i paniku među građanima.

 

“Kada su ovi isti koji su večeras demolirali ulaz zgrade Javnog servisa vređali, pretili i napadali žene, upozoravali smo ih i molili da sa agresijom i primitivizmom prestanu. Vlast se ne osvaja napadom na žene i pretnjama novinarima, vlast se dobija poverenjem građana na izborima”, istakao je Jovičić.

 

 

Blokada RTS bila je deo plana večerašnjeg protesta opozicije okupljene oko Dragana Đilasa, i već nedeljama se traži ostavka generalnog direktora Dragana Bujoševića, ali i urednika informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića.

 

About admin

Check Also

“Ginekolozi, da li su to doktori ili proklete ubice?”

Ginekolozi, da li su to doktori ili proklete bezdušne ubice!?? Imam samo 22 godine i ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *