Home / Vijesti / PRVA BRAČNA NOĆ?! Mlada je morala spavati sa svim muškarcima na vjenčanju

PRVA BRAČNA NOĆ?! Mlada je morala spavati sa svim muškarcima na vjenčanju

Djevojke koje su prije braka izgubile djevičanstvo trudile su se to sakriti od novopečenih supruga tako što su krvarenje lažirale spužvama natopljenim krvlju.

Prva bračna noć ima posebno mjesto u brojnim kulturama. Koliko je bila važna potvrđuje i pojava lažnog djevičanstva u Europi tokom XIX. stoljeća. Djevojke koje su prije braka izgubile djevičanstvo trudile su se to sakriti od novopečenih supruga tako što su krvarenje lažirale spužvama natopljenim krvlju ili krvlju iz ribljeg mjehura.

Također, šivale su se i genitalije kako njihova jača polovica ne bi ništa posumnjala, piše Best Top News.

Imao je malog, lizao mi kapke… Sek* sa svim muškarcima na vjenčanju Na Markižanskom otočju u Francuskoj Polineziji prva bračna noć započela je pjesmom i plesom, a potom i sek*ualnim odnosom.

Novopečena mladenka trebala je spavati sa svim muškarcima koji su pozvani na vjenčanje s tim da je prvi na redu bio najstariji muškarac, a ne mladoženja.  Pravo prve bračne noći U srednjem vijeku u Europi vrijedilo je pravilo prve bračne noći. Plemići su imali pravo na djevičanstvo novopečene mladenke.

Međutim, u povijesnim spisima piše kako postoje naznake kako je takvo pravo postojalo, ali da se nije koristilo. Umjesto djevičanstva, seljak je djevičanstvo svoje supruge mogao spasiti plaćanjem poreza, piše Wise Geek.

ladić navršio 18 pa zaprosio majku (39) najboljeg prijatelja Plaćanje za nevinost U afričkoj zemlji Benin djevičanstvo je na cijeni. Majka obećaje svojoj kćeri dati novac ako se pokaže da je na prvu bračnu noć bila nevina.

Kao dokaz ona ujutro traži tragove krvi na plahtama.  Save Flickr 84 michelleVintage Wedding Photos Svjedoci prvog seksa U prošlosti u Japanu je mladoženja prenosio mladu preko praga kako bi osigurao da ne bi pala te time donijela nesreću njihovom braku.

Budući da je djevičanstvo mlade bilo izrazito važno, nakon ulaska novog bračnog para u spavaću sobu, pridružili bi im se unaprijed izabrani rođaci i prijatelji čiji zadatak je bio svjedočiti njihovom prvom bračnom seksu, piše Planet Wedding.

About admin

Check Also

“Ginekolozi, da li su to doktori ili proklete ubice?”

Ginekolozi, da li su to doktori ili proklete bezdušne ubice!?? Imam samo 22 godine i ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *