Home / Zanimljivosti / ŠOKANTNO OTKRIĆE: Boško Obradović je masonski plaćenik!

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Boško Obradović je masonski plaćenik!

Članovi tajnog društva izlobirali kod Obradovića da njihova „sestra“ Marija Janjušević preko izborne liste tog pokreta dobije poslaničko mesto. Uslugu i finansijski podmazali

Masoni su izlobirali kod lidera Dveri Boška Obradovića da njihova članica Marija Janjušević preko izborne liste tog pokreta dobije poslaničko mesto u Skupštini Srbije, otkriva Kurir. Za uslugu da u državnu instituciju ubace svoju članicu, masoni su, kako saznajemo, Obradoviću uzvratili finansijski.

 

Proračunat... Boško Obradović
Proračunat… Boško Obradovićfoto: Marina Lopičić

Lobiranje

– Masoni su podržali Mariju Janjušević da postane poslanik. Izlobirali su i platili Obradoviću prolazno mesto na poslaničkoj listi za nju. Obradović preko Janjuševićke nastoji da obezbedi podršku masona i engleskih službi za svoje političko napredovanje. S druge strane, masoni Janjuševićku smatraju svojom predstavnicom u Skupštini. Ona ima obavezu da se konsultuje s njima o političkom delovanju, kao i da ih redovno obaveštava o političkim dešavanjima i situaciji u Dverima – priča izvor Kurira i dodaje da su masoni za omogućavanje da u Dveri ubace svoje ljude Obradoviću obećali da ga neće podsećati na njegovu ljotićevsku prošlost:

– Dimitrija Ljotića, političkog uzora Obradovića iz mlađih dana, masoni smatraju neprijateljem jer je bio njihov žestoki protivnik. Sumnja se da Janjuševićka nije jedini mason u Dverima i da su tu i pripadnici rotarijanaca, templara… I među muškarcima i među ženama. Sve ovo je nespojivo s hrišćanstvom i ukazuje da Dveri, iako se javno tako predstavljaju, nemaju nikakve veze s pravoslavljem.

 

Masonska sestra... Marija Janjušević
Masonska sestra… Marija Janjuševićfoto: Marina Lopičić

Inače, u javnost je procurela navodna prepiska iz 2015. između Janjuševićke i pripadnice rukovodstva (oficira) Velike ženske lože Srbije (VŽLS).

 

foto: Dokument

– Uvidom u te mejlove vidi se da je Janjuševićka visokopozicionirani pripadnik masonerije, s rangom majstorice trećeg stepena, i da postoji 21 pripadnica ženske masonerije sa tim rangom u Srbiji. Prepiske ukazuju na to da je osnovala i rukovodila ložom „Kneginja Milica“, da ima čin oficira u VŽLS, da učestvuje u organizaciji događaja, prijemu novih članica, obredima podizanja sestara na viši stepen, kontaktima s ložama drugih zemalja i da odlazi na sastanke u inostranstvo – pisao je septembra prošle godine portal Patriot.

„Bockanje“ i lobanje

U prepiskama se pominju i masonski obredi, koji uključuju mrtvačke lobanje, ritualne mačeve kojim se „bockaju“ u obredima prijema novih članica, za šta je, kako se navodi, upravo bila zadužena Janjuševićka.

Janjuševićka u izjavi za Kurir nije osporila da je mason, ali nije ni odgovorila na konkretna pitanja. Ni Obradović nije odgovarao ovim povodom.

Vladan Glišić

ČUO SAM DA JE MASONKA

 

foto: Beta

Jedan od osnivača i prvi predsednik Dveri Vladan Glišić, koji je napustio taj pokret, priznaje da je čuo da je njegova bivša stranačka koleginica mason.

– Ona je ostala u toj stranci jer je procenila da će tako moći ozbiljnije politički da deluje. Što se tiče priče o njenom masonstvu, to nikada nisam ozbiljno shvatao pošto je poznato da prava masonerija ne prima žene – kaže za Kurir Glišić. I šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović kazao je svojevremeno da je Janjuševićka mason, a tvrdnju je potkrepio prepiskom koju je navodno ta poslanica imala s osobama koje su je nazvale „velikom majstoricom“.

Deluju tri decenije

PRVA ŽENA MASON ZUBARKA IZ BEOGRADA

Pod uticajem Velike ženske lože Francuske, 1991. u Beogradu je formirana prva ženska masonska loža sa sedam članica. Masonke su tada bile supruge i prijateljice poznatih slobodnih zidara. Prva žena mason u Srbiji je, prema pisanju medija, Anka Bakić, stomatolog iz Beograda, koja je bila i starešina prve ženske lože „Vera Fides“. Postoji, kako se navodi, i ženska loža „Venčić“, osnovana 2007. U Srbiji postoje i dve mešovite lože masonki.

 

foto: Kurir

About admin

Check Also

Pogledajte spisak pjevačica i starleta koje rade za uhapšenog m.kroa!

Mihajlo Maksimović, najveći m.kro u regionu koji se tereti za organizovanje lanca pros.itucije, podvodio je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *