Home / Zanimljivosti / Tuširate li se svakodnevno? Nakon što ovo pročitate više nećete!

Tuširate li se svakodnevno? Nakon što ovo pročitate više nećete!

Vjerujemo kako se svako od nas dnevno otušira barem jedanput! Navika je to koju bi svako pozdravio, ali stručnjaci tvrde kako to ne bismo trebali činiti, naročito preko zimskih dana.

S Medicinskog sveučilišta u San Diegu dolazi nam zanimljivo istraživanje. Naime, tim stručnjaka koje predvodi dr. Casey Carlos tvrdi kako za našu kožu svakodnevno tuširanje nije dobro. Ovo se posebno odnosi na godišnje doba kao što je zima.

Zimi je koža osjetljivija, više se suši i podliježe brojnim oštećenjima koje ljeti obično nemamo. Sigurno ste primijetili kako vam je koža na rukama preko zimskog perioda jako oštećena. Upravo to se događa koži na cijelom tijelu. Dr. C. Carlos tvrdi kako je vrlo bitno kako se tuširamo.

Važno je ne polijevati se vrelom vodom, koja godi preko zime, ali je jako štetna. Također, bitno je i kako se sapunamo. Nije potrebno cijelo tijelo detaljno sapunati. Puno je zdravije nanijeti sapun na `kritične` dijelove tijela, kao što je pazuh, stopala, intimni dijelovi. Koža se sama regenerira, tako se jednako sama i čisti, stoga nije potrebno dugotrajno i detaljno sapunanje.

Nadalje, ukoliko se ne možete odreći vrele vode i detaljnog sapunanja nakon tuširanja na tijelo nanesite losion za tijelo. Važno je kožu nahraniti, odnosno hidratizirati.

Izvor: Cafe.hr

About admin

Check Also

HOROR U AUTOBUSU GSP: Celo vreme je nešto mrmljao jer je dečak (15) imao SLUŠALICE I ŽVAKAO ŽVAKU! A onda se bacio na njega kao ZVER i počeo je pakao

Aleksandra P. (15), dečaka koji je žrtva porodičnog nasilja, juče je u 9 sati ujutru, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *